Testmogelijkheden

Waarom?
Veel mensen beginnen met hardlopen, fietsen, schaatsen o.i.d. met de bedoeling om fit te blijven in een toch wel zittende maatschappij. Op een bepaald moment merk je dan, dat je toch meer wil. Eens meedoen aan een recreatief loopevenement, een wielertoertocht of ’s winters een schaatstoertocht. Om je goed voor te bereiden is het dan belangrijk, dat je ook je trainingsmomenten goed hebt uitgevoerd. Velen hebben geen idee, hoe ze trainen, waar hun trainingszones liggen of waar hun omslagpunt ligt. Wanneer zit ik in mijn vetverbranding en wanneer voornamelijk in de verbranding van mijn suikers?

Voor velen komt er dan een punt, waarop je dat wel graag precies wil weten. Daartoe kun je dan een gezondheidscheck en inspanningstest laten uitvoeren bij Running Therapie Drenthe.

Testcurves, testmogelijkheden bij Runningtherapie DrentheDe test:
De bloeddruk, rusthartslag, peakflow, saturatie, gewicht, vetpercentage, BMI, middelomvang en heupomvang worden gemeten. Er wordt een ademhalingstest gedaan middels de HRV (hart-ritme-variabiliteit) methode. En er wordt een fysieke test, waarin de gemiddelde en maximale hartslag wordt gemeten, uitgevoerd.

Testrapport?

  • Volledig overzicht van de gemeten scores
  • Rustmeting en uitslag van de HRV test
  • Overzicht van de inspanningstest met grafieken van tempo, en bijbehorende hartslagen
  • Overzicht van de inspanningszones en het omslagpunt.
  • Belangrijke tips en aanbevelingen voor te volgen trainingen.

Vervolgens is het dan mogelijk om op maat een trainingsschema te laten opstellen voor het lopen van een 10 km 1/2 marathon of hele marathon. Of eventueel een triatlon.

Informatie?
Voor offertes op maat of voor meer informatie verzoeken wij u het contactformulier in te vullen.

Interessant boek lezen?

Lees dan:

Ik de hardloper van Stans van der Poel en Koen de Jong

Laat je hersenen niet zitten van Erik Scherder

Hoe word je 100? van William Cortvriedt

Of:

Ik de wielrenner van Koen de Jong en Aart Vierhouten