Introductie

Running Therapie Drenthe biedt een uniek programma dat bij toepassing leidt tot hogere prestaties, betere gezondheid, afname van stress, een beter slaappatroon en een toegenomen gevoel van welbevinden. Het programma is bestemd voor zowel individuen als voor organisaties.

Er bestaat een direct verband tussen uw hartritme en uw gedachten en emoties.
Het emWave® systeem van HeartMath geeft u een onmiddellijke, objectieve feedback van uw innerlijke staat. Middels een simpele oorsensor is uw lichaam verbonden met de computer en u kunt op het scherm direct zien in hoeverre u in balans bent Tevens kunt u volgen hoe gedachten en emoties uw hartritme beïnvloeden en wat de effecten zijn die het toepassen van de HeartMath technieken op u kunnen hebben. Zo krijgt u met de geleerde technieken een krachtige manier van zelfsturing. Hierdoor creëert u optimale prestaties in uw dagelijkse werksituaties. Het programma is ontwikkeld door cardiologen, neurocardiologen en neurologen van het HeartMath Instituut in Amerika. Dit instituut doet al meer dan 15 jaar wetenschappelijk onderzoek op dit vlak.

De resultaten
Uit metingen die we voor en na het gebruik van de biofeedback apparatuur hebben gedaan, blijkt consequent een sterke verbetering op kenmerken als vitaliteit, beter slapen, prestaties, evenwicht werk / privéleven en omgaan met stress. Deze resultaten ondersteunen de wetenschappelijke theorieën. Chronische stress kan zelfs bijdrage tot het ontstaan van aandoeningen zoals depressies, kanker, hoge bloeddruk, slaapstoornissen en hartziekten. Ziektes zoals burn-out en depressie zijn hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. Veel mensen slikken een antidepressivum en van de beroepsbevolking heeft minstens 1 op de 10 mensen last van burn-out klachten.

De resultaten van hart coherentie worden al jaren wetenschappelijk getoetst.
Een onderzoek uit 1998 laat zien dat een interventie van 30 dagen van emotiemanagement, de cortisol niveaus (stresshormoon) met 23% deed dalen en het niveau van DHEA (opbouwend hormoon, ook wel het verjongingshormoon genoemd) met 100% deed stijgen.

Overige positieve fysieke verbeteringen zijn o.a.: verlaging van de bloeddruk, daling van depressie symptomen bij hartpatiënten, een verbetering van de levenskwaliteit bij diabetespatiënten.
Uit onderzoek bij diverse grote organisaties onder managers blijkt deze vorm van emotiemanagement positieve gevolgen te hebben op productiviteit, personeelstevredenheid en communicatieve effectiviteit. Ook zijn er onderzoeken verricht bij kinderen, tieners en studenten. Door hun hartcoherentie te trainen konden zij beter functioneren in de groep, zich beter concentreren en hadden minder last van examenvrees.

Hartcoherentie trainen
Een effectief middel in de vermindering van stress bij mensen is het (leren) toepassen van hartcoherentie. Met behulp van het EmWave PC®systeem leert u uw hartcoherentie te trainen waarmee de lichamelijke gevolgen van stress, maar ook het ontstaan van stress enorm afneemt. Zo krijgt u met de geleerde technieken een krachtige manier van zelfsturing. Hierdoor creëert u optimale prestaties in uw dagelijkse werk- en privésituaties. U ziet na 1 sessie reeds resultaat. Consequent gebruik van de technieken levert bijzondere resultaten op.