Kenmerken

Enkele kenmerken van de aanpak:

  • Inzicht krijgen in stressfactoren en hoe deze uw lichaam en leven beïnvloeden
  • Leren hoe je met behulp van uw ademhaling, gedachten en gevoelens invloed kunt uitoefenen op uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid.
  • Trainen van hartcoherentie met behulp van de emWave Desktop en met de Emwave Personal Stress Reliever.
  • Persoonlijke feedback en reflectie die u helpen uw eigen “blinde vlekken” te herkennen

De emWave® Personal Stress Reliever (PSR)

emWave PSRDe emWave® Personal Stress Reliever (draagbaar) is een klein en makkelijk mee te nemen apparaat (ongeveer ter grootte van een mobiele telefoon) dat u helpt om de negatieve effecten van stress tegen te gaan. U voelt zich meer ontspannen, energiek en gelukkiger. De emWave geeft op elk moment feedback over de coherentie van de drager. Het is te gebruiken met een oorsensor. De sensor pikt de hartslag op en verwerkt dit tot een directe terugkoppeling van coherentie. De gebruiker kan zo op elk moment aan de hand van de kleuren op het display en/of geluidsterugkoppeling zien hoe coherent hij is. De emWave wordt geleverd met een Cd-rom genaamd Coherence CoachTM, die op een PC dient te worden geïnstalleerd. Met beeld en geluid leert de gebruiker de Quick CoherenceTM techniek om zijn coherentie te verhogen.

Wat meet de emWave PSR?

De emWave® PSR is een feedback instrument, dat de hart ritme variabiliteit (HRV) zichtbaar maakt op het apparaatje. HRV is de variatie in de hartslag, oftewel de tussenperioden tussen de hartslagen. Dit hartritme blijkt de taal te zijn, die het hart gebruikt om signalen door te geven aan de hersenen (o.a. amygdala ) en het hormonale systeem.
Door middel van een oorsensor wordt het hartritme (HRV) gemeten en doorgegeven aan het apparaat, die vervolgens het patroon in het hartritme zichtbaar maakt doormiddel van drie kleuren. Rood (niet coherent), blauw (enigszins coherent), groen (coherent).