Beweegkuur

Onder begeleiding werken aan een gezonde en actieve leefstijl

Informatie over de BeweegKuur
De BeweegKuur is speciaal ontwikkeld voor mensen met obesitas en voor mensen met overgewicht in combinatie met een (andere) risicofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2. Tijdens dit programma werkt u aan een gezond eet- en beweegpatroon, en dus een gezondere leefstijl. Zo kunt u het risico op het krijgen van bijvoorbeeld zwaar overgewicht, of van diabetes en hart en vaatziekten verminderen.

BeweegkuurHet programma
Tijdens de BeweegKuur krijgt u professionele begeleiding om uw leefstijl aan te passen. U staat er dus niet alleen voor! Uw huisarts, leefstijladviseur, diëtist, fysiotherapeut en runningtherapeut begeleiden u tijdens een periode van maximaal een jaar. Afhankelijk van uw eigen vorderingen, motivatie en gezondheidswinst kan deze periode korter zijn. Na de periode bent u in staat om zelf uw nieuwe gezonde en actievere leefstijl voort te zetten.

 

Professionele begeleiding
De huisarts schrijft u een BeweegKuur voor. Vervolgens wijst hij of zij u door naar de leefstijladviseur. In veel gevallen is dit de praktijkondersteuner. Samen kijkt u naar uw huidige beweeg- en voedingspatroon en bespreekt u hoe een gezondere en actievere leefstijl ingepast kan worden in uw dagelijks leven en wat voor begeleiding u daarvoor nodig heeft.

Voeding
De leefstijladviseur verwijst u in veel gevallen door naar een diëtist en / of een running therapeut, die eveneens beweegkuurinstructeur is. Samen met de diëtist en / of de running therapeut bekijkt u hoe u uw eetpatroon aan kan passen. Op basis van het gesprek met deze specialisten stelt u samen een voedingsplan op maat op, speciaal op uw wensen aangepast!

Beweging
De leefstijladviseur kan u door verwijzen naar de fysiotherapeut of naar de runningtherapeut. Samen met hen wordt bekeken wat u het leukst vindt om te doen en wat voor trainingsschema daar het beste bij past. Ook wordt gekeken of u het schema zelfstandig uit kan voeren of dat u daarbij begeleiding nodig heeft.

Klaar met de BeweegKuur en dan?
Tijdens de BeweegKuur werkt u toe naar een leefstijl waarin u zelfstandig meer beweegt en gezonder eet. Na maximaal een jaar, en vaak zelfs eerder, bent u klaar om zonder professionele begeleiding uw gezonde en actieve leefstijl voort te zetten. Hoe? Dat bespreekt u met de leefstijladviseur.

Unieke keten
Deze keten van samenwerking tussen huisarts, praktijkondersteuner, diëtist en runningtherapeut is uniek. Niet eerder zijn mensen op deze manier begeleid. De keten zorgt voor een begeleiding op maat, en neemt hierin alle aspecten mee die van belang zijn om de negatieve gevolgen van de aandoeningen tegen te gaan.

Expertise Running Therapie Drenthe

Sportdocent Jans Kuik is naast gecertificeerd running therapeut tevens gediplomeerd beweegkuurinstructeur. De afgelopen jaren zijn er diverse clienten met diabetes type 2 bij ons in training geweest, waarbij het trainingsprogramma inclusief de voedingsadviezen er toe hebben geleid, dat de huisarts / diabetes verpleegkundige met de voorhanden zijnde meetgegevens gefaseerd de medicatie langzaam hebben kunnen afbouwen. Een client zit op dit moment op een kwart van zijn medicatie in vergelijking met de intake en er is zelfs een client, die helemaal geen insuline meer hoeft toe te dienen. De laatste persoon heeft een gewichtsreductie tot stand gebracht van 26 kg.

Informatie?

Bel Jans Kuik

Telefoonnummer: 06-12721162
Aanmelden voor de BeweegKuur