Oprichting Loopgroep Running Therapie Drenthe

Running Therapie Drenthe heeft vanaf 12 maart 2011 een 6 tal dames voorbereid op de Run van Gieten. Echter toen we het einddoel naderden kwamen de loopsters met de vraag: “Wat gaan we doen, als we de run gelopen hebben?”

De START

Het feit, dat de vraag uit de groep zelf kwam en eigenlijk iedereen door wilde gaan, gekoppeld aan het enthousiasme, waarmee de groep de afgelopen twee-en-halve maanden trainde, heeft ons doen besluiten om het te proberen. We gingen in een half jaar proberen een groep op te bouwen van 15 lopers. Het was de bedoeling om op een vast parcours van precies 1000 meter de trainingen uit te voeren. Inmiddels zitten we begin 2013 op 20 lopers en loopsters van uiteenlopend niveau.

Iedereen krijgt  wekelijks een trainingsschema uitgeschreven op meerdere niveaus.

Onze aanpak is, dat we altijd wel gezamenlijk de warming-up, het techniek gedeelte, de lenigmakende oefenvormen en cooling-down doen. De kern van de training is opgedeeld in 2-3 niveaus, waarbinnen iedereen op zijn of haar eigen niveau en/of tempo zijn weg vindt.

VERVOLG

Inmiddels is het rondje van 1 km uigebreid met diverse parcoursen van 2, 4,5 ,7 tot 12 km. Afhankelijk van de inhoud van de training wordt er voor een van de parcoursen gekozen. Grotendeels proberen we de trainingen uit te voeren op de kortere trajecten om de groep zoveel mogelijk compact bij elkaar te houden.

Uiteraard proberen we toe te werken naar bepaalde evenementen, die hier in onze omgeving worden georganiseerd, maar het is niet uitgesloten, dat we op den duur ook aansprekende evenementen verder van huis gaan bezoeken.

Uitgangspunt blijft, dat iedereen aan zijn / haar trekken komt. En voor de een betekent dit lekker bewegen zonder pretenties van een PR lopen tot het lopen van de 5km binnen 20 – 25 minuten of de 10km binnen de 40 – 45 minuten. Maar ook afstanden van 15km en de halve marathon behoren tot de mogelijkheden.

Loopgroep BREEVENEN

Regelmatig waren er stemmen, die zeiden; “Moeten we nog geen herkenbare shirts hebben Jans”. Het is er dan eindelijk van gekomen. Mooie blauwe shirts van Craft zijn het geworden. Maar toen kwam het. Er moet ook een naam op. En zo gebeurde het, dat we nu loopgroep BREEVENEN heten. Gekoppeld aan de prachtige landelijke omgeving tussen Eext, Annen en Eexterzandvoort met een geweldig natuurlijke uitstraling en historie.

Voor meer informatie kunt u bellen met Running Therapie Drenthe (tel:06-12721162 / 0598-468661) of aanmelden via onze site: www.runningtherapiedrenthe.eu. Uiteraard kunt u ook informatie opvragen via ons mailadres: info@runningtherapiedrenthe.eu