Niels loopt PR op de marathon van Enschede

14 april 2019

Citaat Niels: Vandaag was het de dag! Voor de 2e keer de Marathon van Enschede gelopen. Het deed natuurlijk wel weer een beetje pijn, maar achteraf zo blij dat ik het weer heb volbracht. Ook nog als 50 plusser mijn PR aangescherpt met een eindtijd van 3 uur 23, dik tevreden.

Ondanks dat ik tevreden ben, was het niet de perfecte race. De eerste 21 km (misschien) een te hoog tempo gelopen waardoor het daarna even niet zo lekker ging. Mijn hartslag was redelijk laag, maar toch een iets te hoog tempo, en voelde ook als zwaar aan. Iets wat ik wel vaker heb gehad tijdens de trainingen.  Gelukkig nog tijdig kunnen terugschakelen. Vanaf ongeveer km 24 steeds gedacht; maak er het beste van, ook al is 3u20 niet haalbaar. Door vanaf dat punt toch nog de gemiddelde snelheid ruim boven de 12km/u te houden heb ik toch een fijne eindtijd behaald.

De temperatuur was trouwens geweldig, kon eigenlijk niet beter.

Ik wil je bij deze bedanken voor de schema’s, testen en support Jans! Ik ben hier echt heel blij mee. Ik weet zeker dat ik dankzij jou ook een 3u20 had  kunnen halen als ik vandaag wat meer energie in mijn lichaam had gehad.

De komende weken doe ik het wat rustig aan voor een goed herstel. Daarna eens rustig naar een trailrun toe trainen ergens aan het einde van de zomer.

Noot Jans: Je bent een topatleet Niels. Ik vond het leerzaam en spannend om met je samen te werken naar dit mooie resultaat. Ondanks een aanpak, die compleet anders was, dan je gewend was, heb je gedurende een half jaar zeer gedisciplineerd de trainingen afgewerkt. Voor mij waren de wekelijkse logboeken over het verloop van de trainingen heel waardevol. Het was een mooi project.